labirint-udruga-kusacProjekt „Mediteranski labirint ljubavi” pokrenut je na inicijativu Udruge “Kušac” iz Crikvenice uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Grada Crikvenice, GKTD Murvica i tvrtke Bio-Budućnost izradom miomirisnog mediteranskog labirinta ljubavi.

Nalazi se samo nekoliko minuta vožnje od centra Crikvenice ispod naselja Kotor između Kotorske ulice i potoka Dubračine, u Titovom gaju.

Svečano je otvoren na svjetski Dan ekološke zaštite naše voljene planete Zemlje, 05. lipnja 2013. god, a njegove sjenke, zaštitnice  VIRIJANA, BELONT, MASTERA I AMANETA, koje pojačavaju njegovo djelovanje, javile su se već ranije. Na otvorenju su dozvolile da budu ovjekovječene foto aparatom, potvrđuju zahvalnost zbog slavlja ljubavi. Istog se dana pokazao odsječak duge nad labirintom, iako nije padala kiša.

Mediteranski labirint ljubavi u Crikvenici, osim uzdizanja ljubavi, ostvaruje želje, pomlađuje, proljepšava, oslobađa od ovisnosti, pohlepe i ljubomore, poboljšava odnose, spolnost i uživanje u životu, potiče stvaralaštvo i život u obilju.

Labirintom ljubavi upotpunjen je turistički projekt Ljubavna cestica, a specifičnost ovog labirinta, zbog čega je i nazvan miomirisnim i mediteranskim je u tome što je napravljen od 400 grmova lovorike, koja formira mirisnu stazu labirinta, u okruženju predivne prirode, brzaca potoka Dubračina, borova, lavande i drugog mediteranskog bilja s pogledom na crkvicu Marije Snježne.

Lovorika nije izabrana slučajno. Naime u Crikvenici je još  1926. godine podignut lovorov gaj, koji se pruža uz kupalište i Trg Stjepana Radića te je jedan od rijetkih perivoja koji je zadržao tlocrtnu povijesnu matricu.  Danas se s ponosom može reći da je Crikvenica grad lovorike, u čijem mirisu svi uživaju, a njene grančice turisti često ponesu sa sobom kao suvenir.

Galerija slika

Objavljeno u 18. 06. 2013.

U CRIKVENICI OTVOREN MADITERANSKI LABIRINT LJUBAVI