PRIJEDLOG

PROGRAMA RADA UDRUGE “KUŠAC” ZA 2017. GODINU

 

U 2017. godini udruga će nastaviti djelovanjem u ostvarivanju zacrtanih ciljeva djelovanja prema statutu udruge, kao nastavak aktivnosti, projekata, programa i manifestacija, na dosadašnjih uspješnih 7 godina djelovanja, uz pojačana nastojanja za sadržajna obogaćenja, ovisno o tome koliko budu dozvoljavala financijska sredstva.

 

Ciljevi Udruge i dalje će biti orijentirani na masovno djelovanje, međutim prvenstveno kroz educiranje pojedinaca, svih spolnih i dobnih skupina i kategorija  te njihovo poticanje i edukaciju za razvitak osobnosti, unutarnji rast i razvoj,  kroz pojedinačan i grupni rad kako bi prvo izgradili sebe, a zatim preuzeli ulogu pomaganja drugima. Okosnicu rada predstavlja moto „Pomogni sebi kako bi mogao pomagati drugima“, koji će  se nastaviti i u 2017. godini. Program će i nadalje biti usmjeren prvenstveno edukaciji građana o značaju njihove uloge u ostvarenju zadovoljavajuće kvalitete življenja u obitelji, na radnom mjestu i u okruženju u kojem žive.

 

Udruga će svojim programima nastaviti davati učešće u projektu „ Crikvenica zdravi grad“, jer od svog osnutka, 2009. godine, provodi aktivnosti i održava manifestacije u području jačanje kapaciteta za ranu i učinkovitu zaštitu  mentalnog zdravlja obitelji, djece i mladih i u području promicanje važnosti zdrave prehrane i rekreacije u zdravom okolišu, koji su okosnica programa Grada pod istim motom.

 

Prvenstveno je program namijenjen građanima na području cijelog Grada Crikvenice, uključujući bližu okolicu, ali istovremeno, svake godine sve više i uspješnije i građanima iz drugih mjesta te gostima unutar i izvan naše zemlje, sa željom da se program Udruge priključi općem usmjerenju ka boljoj i što raznolikijoj turističkoj ponudi.

 

Realizacija programa će se provoditi održavanjem predavanja, organizacijom periodičnih i kontinuiranih radionica, tečajeva, seminara, pojedinačnih i grupnih savjetovanja, sistemskih konstelacija, zdravstvenih i energetskih treninga, raznih vrsta terapeutskih tehnika, multimedijalnih projekcija, prezentacija, izložbi i javnih manifestacija.

 

Predavanja, prezentacije tehnika, seminare, tečajeve i radionice u cilju sveobuhvatnog unapređenja kvalitete življenja pojedinca i cijele zajednice, voditi će prvenstveno educirani članovi udruge Kušac, čiji se broj svake godine povećava te kao gosti certificirani voditelji, predavači i prezentanti, pozvani iz drugih mjesta ili drugih država, koji su se već dokazali u svom radu na različitim područjima, koliko to financijske mogućnosti dozvole. U 2017. godini planiraju se na taj način ponovno održati: ciklus predavanja pod nazivom „Um, duh i tijelo“, tečajevi meditacije i telepatske komunikacije, radionice integrativnog disanja i kvantne transformacije, DOP INTENZIV, predavanja o hormonalnoj yogi, aromaterapiji, apiterapiji, homeopatiji, holističkom pristupu iscjeljivanju, tečaj podmlađivanja, radionice povezivanja sa anđelima, vilama i jednorozima, tečaj Magnified Healinga, prezentacija programa Federacije Damanhur, prezentacije knjiga, gong kupke, refleksoterapija, zvukoterapija, energo i psihoterapija i mnogo drugih, sve prema iskazanim interesima polaznika.

 

Naglasak rada u 2017. godini biti će u nastavljanju edukacije članova Udruge kako bi se dostatno i kvalitetno  uključili u provođenje osmišljenog programa. Do sada je već nezavidan broj članova koji su se pridružili Udruzi,  koji su već stekli određena znanja i iskustva te imaju certifikate, tako da će se isti upućivati na  sudjelovanja na domaćim i međunarodnim skupovima, kongresima, seminarima, radionicama, tečajevima, sajmovima i sličnim događanjima koji su u svezi sa ciljem Udruge, kako bi stekli dodatna iskustva, prenosili i širili stečeno znanje na što širi krug ljudi.

.

Educirani članovi Udruge nastavit će u 2017. godini redovno održavanje započetih projekata i manifestacija koje provode samostalno, a od kojih se neki već redovno održavaju i izvan područja Grada Crikvenica, kao što su:

 

  • DANI I VIKEND ISCJELJIVANJA, započeta manifestacija iz 2011. godine kao Vikend besplatnog iscjeljivanja u danima pred Božić te 2014. god. proširena na Dan iscjeljivanja OD SRCA SRCU u predsezonskom terminu,  koji je na poticaj TZ Grada Crikvenice prerastao u značajnu manifestaciju kao jednodnevne i vikend promotivne prezentacije raznih metoda i tehnika iscjeljivanja, pomoći i samopomoći, sa pokaznim radionicama, predavanjima i promocijama knjiga, koje provode certificirani praktičari, članovi udruge u suradnji sa gostima iz RH i inostranstva, a sve u cilju razvijanja prepoznatljive dopunske ponude relax, wellness i spa turizma. Dan iscjeljivanja se planira 22. 04. 2017. god, a Vikend iscjeljivanja od 01. do 03. 12. 2017. god. Dani iscjeljivanja će se po iskazanom interesu održavati u hotelima tijekom cijele turističke sezone. Ovaj program je u sklopu projekta Crikvenica zdravi grad.

 

  • ENERGETSKI PARK UZ MIOMIRISNI MEDITERANSKI LABIRINT LJUBAVI (IV faza) – nastavak projekta započetog 2013. godine, koji prerasta u Energetski park u kojem su već realizirani Mediteranski labirint ljubavi i Magična kamena spirala te je započeto uređivanje Submediteranskog gaja sa autohtonim biljkama, i postavljena tabla sa energetskim simbolima sa Sirijusa za meditaciju, a 2016. godine u suradnji sa učenicima OŠ Zvonka Cara postavljene su reljefne okrugle ploče od kojih su formirana 2 galeba: mira i slobode. Ovaj je projekt podržan od TZ Grada u sklopu cjelovitog programa ZALJUBI SE U CRIKVENICU. Za 2017. godinu predviđa se nastavak uređenja submediteranskog gaja te centralna proslava Svjetskog dana mira, 21. 09. 2017. godine. U zadnjoj fazi se planira izvedba laserske piramide, za koju je realizaciju nužna izrada idejnog projekta kako bismo se mogli natjecati za veća sredstva iz evropskih fondova. U ovoj je fazi nužno postaviti adekvatnu prometnu i informativnu signalizaciju te izraditi prospekte za promidžbu na sajmovima, dostavu agencijama i školama, objavu u turističkim publikacijama, web stranicama i dr. U energetskom parku će se redovno održavati programi skupnih meditacija te energetskih vježbi kao što su yoga, Taichi i sl za redovne polaznike kao i za goste. I ovaj se dio programa uklapa u projekt Crikvenica zdravi grad.

 

  • MORE NAŠE PLAVO, nastavak započete kontinuirane akcije u sklopu svjetskog pokreta i projekta Crikvenica – zdravi grad, sa programiranjem kristala i polaganjem sa broda u more duž cijele gradske obale na Svjetski dan mora 22. 09. 2017. god. I ovaj se program uklapa u gradski projekt Crikvenica zdravi grad.

 

  • REDOVITE MJESEČNE RADIONICE SISTEMSKIH KONSTELACIJA po metodi Berta Hellingera. Konstelacije se održavaju redovito jednom mjesečno u Crikvenici, zatim povremeno u Klubu Crikveničana ili u Centru svijesti u Zagrebu, gdje se odvijaju vikend radionice. Ove su radionice koncipirane kao edukacijske, kako bi što veći broj polaznika stekao osnovna znanja za primjenu naučenog znanja u svakodnevnom životu. Rad s obiteljskim konstelacijama namijenjen je svim osobama koje žele povećati kvalitetu života, pronaći svoje pravo mjesto u obitelji, braku, partnerstvu, na radnom mjestu, riješiti se naslijeđenih, skrivenih tereta i blokada unutar porodičnog stabla, pronaći put do zdravlja, otkloniti unutarnje nemire, strah, nezadovoljstvo, agresiju, ovisnosti, poboljšati odnose sa članovima obitelji, otkloniti uzroke neimanja novaca, obnoviti put ka ljubavi…Za ovaj projekt nužna je trajna edukacija voditelja u zemlji i inozemstvu. I ovaj se dio programa uklapa u gradski projekt Crikvenica zdravi grad.

 

  • UM, DUH I TIJELO, nastavak ciklusa predavanja sa prezentacijom jednostavnih vježbi i tehnika namijenjenih prvenstveno samopomoći i pomoći bližnjima u otklanjanju poremećaja bilo koje vrste: na fizičkom, emotivnom, mentalnom i duhovnom planu, sa predavačima i prezentantima koje predstavljaju razni članovi udruge. Za sva predavanja izrađuje se prateći materijal u obliku uvezane brošure za osobno korištenje i primjenu

 

  • U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH, sustav predavanja i vježbi u sklopu čega se održavaju vježbe Yoge i druge energetske vježbe za sve dobne skupine te upoznavanja sa zdravom prehranom i primjenom ljekovitih i aromatičnih biljaka našeg kraja i njihovih pripravaka, kroz predavanja, radionice, dostavu bitnih informacija putem brošura, internetom i sl. Ovaj ciklus obuhvaća i zvukoterapiju, refleksoterapiju, iscjeljivanja orgonitima, barsima, kristalima, Bachovim kapima, Tesla metamorfozu, Kvantnu transformaciju i dr. koji će se tertmani periodički pružati vikendom u prostoru udruge

 

  • ODRŽAVANJE SEMINARA, TEČAJEVA, PREZENTACIJA I SL. što uključuje prezentacije knjiga kao i prezentacije otvorenog tipa sa praktičnim radom i predavanjima, sa ciljem učenja jednostavnih tehnika samopomoći iscjeljivanjem na fizičkom, emotivnom i mentalnom nivou te vježbama, uz praktične prezentacije raznih metoda iscjeljivanja, uz učešće raznih članova Udruge koji su praktikanti navedenih metoda. U sklopu ovog programskog zadatka Udruga će nastaviti sa suradnjom sa drugim udrugama i pojedincima čiji se programi djelovanja uklapaju u djelatnosti za koje je udruga registrirana, na način obostrane suradnje, kao što je već započeta uspješna suradnja sa udrugama na području Grada Novi Vinodolski kroz ciklus predavanja od skupnim nazivom Energetski krugovi i Dobro je znati i sa udrugom Anastasija iz Novog Vinodolskog, zatim Theta centrom, Klubom Pantera, Centrom Verte, Althea centrom i Duina centrom iz Rijeke te sa Centrom svijesti, Talej centrom, TrueSelf centrom, organizacijom Brahma Kumaris iz Zagreba i mnogim drugima.

 

  • OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNIH DANA, zapravo je nastavak započetog programa, sa aktivnostima koje bi se, osim već istaknutih programa i aktivnosti, ciljano održavale prilagođeno međunarodnim danima, kao što su:

 

– Međunarodni dan zagrljaja, 21. 01. 2017, kada će se održati akcija dijeljenja zagrljaja, planirano u 2017. godini ponovno uz učešće učenika mlađih razreda iz OŠ Zvonka Cara

– Valentinovo, Dan zaljubljenih, 14. 02. 2017, kada će se održati predavanje iz ciklusa Poredak ljubavi i prigodni program na Mediteranskom labirintu ljubavi

– Međunarodni dan sreće, 20. 03. 2017. kada će se održati predavanje/ radionica Ostvariti sreću, po metodi Louise Hay

– Svjetski dan voda, 22. 03. 2017.  kada će se održati predavanje o važnosti vode za ljudski organizam i naš život općenito te o njenom programiranju

– Svjetski dan zdravlja, 07. 04. 2017. kada će se održati predavanje o metodama samopomoći za zdravlje i holističkom pristupu zdravlju

– Dan planete Zemlje, 22. 04. 2017. kada će se održati Meditacija za planetu Zemlju na Mediteranskom labirintu ljubavi

– Međunarodni dan tjelesne aktivnosti, 10. 05. 2017. kada će se održati energetske vježbe na labirintu

– Međunarodni dan obitelji, 15. 05. 2017. kada će se održati predavanje o dinamici odnosa u obitelji

– Svjetski dan čovjekova okoliša, 05. 06. 2017.  kada će se održati Meditacija za planetu Zemlju na Mediteranskom labirintu ljubavi

– Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droga i nedozvoljenog korištenja opojnih sredstava, 26. 06. 2017, kada će se održati predavanje o unutarnjim konfliktima koji dovode do ovisnosti bilo koje vrste

– Međunarodni dan prijateljstva, 30. 07. 2017, kada će se održati druženje sa gostima u Eneergetskom parku uz prigodni program

– Međunarodni dan mira, 21. 09. 2017, kada će se održati centralna proslava sa bogatim programom uz brojne goste na Mediteranskom labirintu ljubavi

– Svjetski dan mora, 22. 09. 2017,  kada će se u more položiti programirani kristali

– Svjetski dan prehrane, 16. 10. 2017, kada će se održati predavanje o zdravoj ishrani

– Međunarodni dan tolarancije, 16. 11. 2017. kada će se održati predavanje ili radionica na temu tolerancije

 

Udruga Kušac će se nastaviti orijentirati na cjelovito informiranje zainteresiranih građana kroz proslijeđivanje informacija o svim novim dostignućima na području unapređenja kvalitete življenja, bilo da se radi o programima koji se održavaju u drugim mjestima, kontaktu sa meritornim osobama i organizacijama ili o preporučenoj literaturi, kroz redovno održavanje facebook stranice Udruge, koja ima oko 1000 prijatelja i mejling liste, na kojima se broj prijatelja u odnosu na prethodnu godinu stalno poećava.

 

Nastavit će se suradnja sa drugim udrugama i grupama na ostvarenju različitih vrsta programa koji su orijentirani na poboljšanje kvalitete življenja, sa posebnim naglaskom na djecu i omladinu.

 

U 2017. godini planira se dalje proširenje domene web stranice Udruge na kojoj će se i dalje redovito objavljivati podaci o svim važnim zbivanjima koje organizira Udruga, ali i drugim zbivanjima u zemlji i svijetu, objavljivati zanimljivi članci i video zapisi, provoditi ankete, davati preporuke za kontakte te preporuke za dostupnu literaturu.

 

Za sve planirane i održane projekte, zbivanja  i manifestacije nastavit će se redovno oglašavanje na web stranici Grada Crikvenica te stranicama dnevnog tiska, facebook grupama, e-biltenu „Ostvarenje“, portalu crikva.hr i dr, a također ćemo se zalagati za interesantne programe za koje će biti interesa za oglašavanje u adekvatnim radio i TV programima, kao što je bio slučaj i dosadašnjih godina.

 

Informacije o radu će se i dalje pravovremeno proslijeđivati kroz sve dostupne medije kako bi se osigurala javnost i transparentnost djelovanja.

 


Program rada za 2016. godinu

Program rada za 2015. godinu

Program rada za 2014. godinu

Program rada za 2013. godinu