Kušac-Udruga za unapređenje kvalitete življenja Crikvenica

poziva vas na predavanje

LJEKOVITO I ZAČINSKO BILJE NAŠEG KRAJA

u subotu, 13. 12. 2014. u 18,30 sati

u zgradi Vijećnice, Crikvenica, P. Preradovića 1/II kat

Upoznajte se s učincima dostupnog ljekovitog i začinskog bilja koje raste u našoj bližoj i široj okolici, a čija nam upotreba u svakodnevnom životu može olakšati zdrastvene tegobe, poboljšati kvalitetu života i prevenirati brojna oboljenja.

NE MORAMO ZA SVAKU TEGOBU ODMAH TRČATI LIJEČNIKU!

BOLJE SPRIJEČITI NEGO LIJEČITI!

Za mnoge tegobe može nam prvenstveno poslužiti mala „kućna ljekarna“, koju možemo opskrbljivati sami uvijek svježim i prirodnim pripravcima.

Marijan Matejčić, nastavnik laboratorijske skupine predmeta u Medicinskoj školi u Rijeci, ovim interesantnim i korisnim predavanjem podučit će vas koje ljekovite i začinske biljke možete naći ili uzgajati u našem podneblju, kako ih prepoznati te kako ih i za što koristiti od najjednostavnijih do nešto složenijih načina pripreme, kao čajeve, obloge, tinkture, ulja, macerate ili kreme.

Za one koje zanima i više od toga mogu također na ovom predavanju dobiti upute gdje se i kako obrazovati dalje te razmjeniti iskustva sa prisutnima.

Na predavanju će biti prezentirani i neki od takvih domaćih pripravaka.